Miért KELL minimum havi 1 millió Ft-ot keresned?

Miért KELL minimum havi 1 millió Ft-ot keresned?

Gondolkodtál már azon, hogy miért ismételgetem folyton, hogy “maxold ki a KATÁd”? Kiszámoltad valaha, hogy mennyi a havi átlag életköltséged? Mennyit költesz, élelmiszerre, lakhatásra, a vállalkozásodra és annak fejlesztésére, autóra, jótékonykodásra, a barátaiddal kapcsolatosan és szórakozásra? Mi a helyzet az eseti, a váratlan kiadásokkal?

És akkor még nem beszéltünk az életszínvonallal kapcsolatos költségekről, ami már kicsit luxusosabb dolgokat takar. Nekem hasba rúgáshoz hasonló érzés volt, amikor szembesültem a pénzügyi felelősségvállalásom alacsony szintjével. Ha te is ebben a cipőben jársz, kivételesen felmentelek, nem a te hibád, valószínűleg soha senki nem tanította meg neked, hogyan bánj a pénzügyeiddel.

Ne bántsd magad, eddig nem tudtad, mit kellene tenned. De itt az ideje változtatni, ami eleinte fájdalmas lesz és időbe telik. Róma se egy nap alatt épült. Pénzügyi tanácsadók szerint ideális esetben minimum 3-6 hónap életköltségét bármikor tudnunk kellene fedezni a megtakarításunkból.

De ha a havi életköltséged fedezése is nehézségekbe ütközik, mi a megoldás?

Sok és sokféleképpen gondolkodó vállalkozóval beszélgettem, alázatosan meghallgattam a tanácsaikat, hogy tanuljak tőlük a témában. Ezek alapján volt egy hüvelykujj-szabály, amit találtam, miszerint a mindenkori profitod 20-30%-ából kellene megélni ideális esetben. Ha ez jelenleg kivitelezhetetlen számodra, akkor itt az ideje megtenni az első lépéseket ahhoz, hogy idővel ez ne okozzon problémát… Pontosan erről beszélek a Reggeli Kakaóscsiga névre keresztelt podcastem első epizódjában:

Shopping Cart