A bevételeid egyenesen arányosak az önértékeléseddel!

Mi van akkor, ha a bevételed növelésének nem csak a szakmai tudásod szabhat gátakat?

Nyilvánvalóan a piaci versenytársak árainak is van hatása az árképzésedre, s ez által a bevételedre.

Amit viszont csak kevesen tartanak befolyásoló tényezőnek, az a saját önértékelésük.

Meglepő, hogy milyen sokan árazzák alul magukat, akár még több évtizednyi kiváló szakértői tevékenységgel a hátuk mögött is.

Ha te is szeretnéd kimaxolni a katád, érdemes megvizsgálni az önértékelésedet, s hogy milyen gondolataid, esetleg félelmeid vannak a bevételed növelése kapcsán. 

Egyrészt úgy találhatod, hogy szakmailag nem vagy még elég hiteles és ez befolyásolja negatívan az önbizalmadat és a bevételedet isEkkor nincs más dolgod, mint a szakmaiság irányába elmozdulni, és számtalan mód közül választhatsz, hogy hogyan fejleszd magad. 

Amennyiben viszont olyan gondolatok kavarognak a fejedben, hogy kókler vagy, hogy nem ér a tudásod többet, akkor az önbizalmad az oka annak, hogy még nem érted el a téged megillető bevételi szintet.

Teljesen természetes, ha olykor kóklernak érzed magad. Hidd el, az az igazi kókler, aki sohasem érzi ezt. A valódi értékteremtéshez, az állandó fejlődéshez elengedhetetlen szakmaiságunk megkérdőjelezése. A kulcs azonban a mértékletességben van. Ha áthelyezed a fókuszodat és átalakítod a gondolkodásodat, a továbbiakban erősödni fog az önbizalmad. Ennek hatására pedig egyre kevésbé fog problémát okozni, hogy elkérd azt az árat a szolgáltatásodért, amit megérdemelsz.

Ahogy más anyagaimban is hangsúlyozom, a KATÁd kimaxolása egy folyamat. Ezen az úton az önbizalmad megerősítése is egy kisebb alfolyamat, amihez szintén türelemre és időre van szükség. 

Pontosan ebben beszélek a Reggeli Kakaóscsiga névre keresztelt podcastem második epizódjában:

Shopping Cart